23948sdkhjf

E-handel får et løft med Danmarks største pakketerminal

Postnord indvier Danmarks største pakketerminal i Skandinavisk Transportcenter ved Køge

Fredag i sidste uge klippede Køges borgmester, Marie Stærke, snoren ved den officielle indvielse af Postnords 25.000 kvadratmeter store gods- og pakketerminal i Skandinavisk Transportcenter.

Ikke alene er terminalen Danmarks største af sin art. Det ligger også ve siden af Postnords nye kæmpelager til tredjepartslogistik.

Naboskabet betyder, at lageret plukker og pakker netbutikkernes ordrer til sent om aftenen, sender dem direkte til pakketerminalen, der sorterer forsendelserne, så de kan være ude hos kunden allerede dagen efter.

- Det er en stor strategisk satsning, der styrker både vores og vores afsenderkunders konkurrenceevne - ikke kun i Danmark men også i Sydsverige, siger Peter Kjær Jensen, der er administrerende direktør i Postnord i Danmark.

Sortering, hub og terminal
Den nye Postnord-terminal rummer både pakkesortering, distributionshub, godsterminal samt kurer- og InNight-funktion. Alle funktioner er under samme tag og giver stor fleksibilitet og færre håndteringer, som i logistik-logik er afgørende for at optimere processer og nedbringe omkostninger.

For e-handlerne er den største fordel, at det vil være muligt at modtage ordrer til langt ud på aftenen og stadig få dem ud til modtagerne næste dag, hvis de har deres varer i tredjepartslogistik-lageret ved siden af terminalen.

Borgmesteren byder velkommen
- Terminalen skaber arbejdspladser, og det betyder liv til hele kommunen, når store som små virksomheder vælger at placere sig her. Jeg er sikker på, at Postnord har valgt rigtigt, da de så, at Køge kan noget særligt, sagde borgmester Marie Stærke ved indvielsen.

Terminalen er arbejdsplads for 400 ansatte og får hele døgnet besøg af chauffører, der kører til og fra med gods fra Postnords kunder, så der er konstant aktivitet i det strategisk placerede logistik-mekka.

Placeringen er sammen med det nye TPL-lager valgt ud fra den lette adgang til motorveje med forbindelse til resten af landet samt internationalt både nord- og sydgående.

Den nye terminal er den fjerde af Postnords nye terminaler i Danmark, som Postnord har opført for at imødekomme den stærke vækst i nethandel og pakkedistribution samt sikre kapacitet til at kunne håndtere den fremtidige vækst på godsområdet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093